Kakaové fánky obalené v škoricovom cukre

Klasické fánky pozná každý 😊 ale čo tak urobiť trocha zmeny a upiecť si kakaové?? 😄😊 Sú jednoduché a pritom výborné!



______________________________________________________________________________




Cesto:
300g hladká múka, 300g polohrubá múka, 150g cukor kryštál, 100g maslo, cca.3,25dl mlieko, 1 žĺtok, 21g droždie čerstvé, 1 vanilkový cukor, 3Pl kakao, 1,5kl sol
Na obalenie:
Práškový cukor a mletá škorica podla potreby




__________________________________________________________________________________






1. Najprv si v miske premiešame lyžicou všetky sypké suroviny. Potom pridáme žĺtok, do polovici už tekuté maslo a v 2dl mlieku napučané droždie. Tých  zvyšných cca. 1,25dl mlieka pridávame postupne po trošky podla potreby počas vypracúvania. Máme dostať od polomäkkého mäkšie, ešte dosť lepkavé, ale kypré cesto 😊  V žiadnom prípade cesto nesmie byť ťažké, je to kypré a lahké cesto. Napokon cesto len poprášime múkou a bez miesenia ho len napravíme do tvaru bochníka. Necháme kysnút cca. 45min. na teplejšom mieste.

2. Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a tak ako sme ho vyklopili, tak ho vyválkame na hrúbku 1cm. Cesto pokrájame na štvorce, zakrojíme stred a fánky vysmažíme na menšom ohni v dostatočnom množstve oleja z oboch strán. Nakoniec ešte trocha teplé obalíme bohato v cukre zmiešanom so škoricou.

Fánky sú velmi chutné 😊 sladučké, s jemnou kôrkou.

U nás doma deťom velmi chutili 😉😋

Prajem dobrú chuť!

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌