Gözleme s mrkvovo- syrovo- cibuľkovou plnkou

 

Gözleme je jedno výborné turecké jedlo, ktoré má veľa variácií. Robím rôzne Gözleme s rôznymi plnkami. Táto plnka je jedna z mojich TOP👍 Skombinovala som si ju sama a musím povedať, že chutí úžasne. Verte priatelia, že keď raz toto Gözleme vyskúšate, už ho budete robiť navždy😉🥰





________________________________________________________________________




Potrebujeme:

Cesto:

500g hladká múka, cca.350ml voda, 2pl jogurt, 1 1/2kl soľ, 2kl prášok do pečiva


Plnka:

2-3 velké mrkvy, 1 zväzok mladej cibulky, syr na strúhanie, syr turecký kravský v slanom náleve

Okrem toho:

Kúsok masla na potieranie, Trocha oleja na pokvapkanie panvice




________________________________________________________________________




1. Najprv si pripravíme všetko potrebné na plnku. Budeme potrebovať mladé cibulky, že presne kolko to záleží od ich velkosti. Toto bol 1 zväzok z obchodu. Dalej 2-3 velké mrkvy, ak sú len stredne velké tak dajte radšej 3. A napokon syr. Ja som miešala Edamer a turecký kravský v slanom náleve. Raz som dala len Edam, raz len turecký, alebo oboje🙂 Gözleme chutí úžasne vždy.



2. Cibulku pokrájame na tenučké krúžky. Mrkvu postrúhame na hrubo a na troche oleja v panvici ju udusíme do mäkka. Je to velmi jednoduché. V panvici rozohrejeme olej, dáme mrkvu, osolíme a zakryjeme pokrývkou. Za očasného miešania mrkvu udusíme do mäkka. Obvykle si mrkva pustí tolko šťavy aby sa v nej do mäkka udusila, ale ak nie, tak jednoducho pridajte 1/2dl vody. Voda sa raz dva vyparí a mrkva bude mäkučká a šťavnatá😉👍 Hotovú dáme bokom.

 

3. V jednej miske si premiešame najprv lyžicou múku, prášok do pečiva a soľ. Potom pridáme jogurt a vodu. Vodu dajte najprv len 3dl a zvyšok radšej dávajte potrošky podľa toho ako múka pije🙂 Máme dostať polomäkké cesto, ktoré ešte pomocou trochy múky krátko vymiesime do bochníka. Cesto necháme 30 minút oddychovať.



4. Po 30 minútach cesto rozdelíme na 5 častí. Tak ako ste cesto pokrájali, tak ho každé jedno ihneď vyváľkajte na tenko. Tuto teraz nieje potrebné robiť extra kruhy, alebo štvorce😊


5. Do stredu cesta dáme tenkú vrstvu mrkvy, na ňu dáme cibulku a posypeme syrom. Môžte aj osoliť kludne. Cestu zložíme ako obálku a raz pretlačíme váľkom. To len aby sa to celé spojilo🙂


6. Gözleme opekáme na panvici, ktorú sme pokropili trochou oleja. Pečieme ju na strednom stupni najprv tou poskladanou stranou a potom otočíme. Tú opečenú stranu natrieme trochou masla a a potom ju znova otočíme aby sa opiekla ešte raz a následne potrieme maslom aj tú druhú opečenú stranu🙂 Jednoduchšie povedané, ja otáčam Gözleme dokopy 3x.


Takto pekne sa počas pečenia aj nafúkne😊


7. Gözleme nakoniec po vybratí z panvice potrieme ešte raz maslom, ale len na tej strane, ktorá sa naposledy piekla🙂


Gözleme pokrájame a môžme servírovať😉 Výborné je s polievkou, alebo s pohárom vychladeného Ayranu. 



Prajem dobrú chuť !








Komentáre

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍