Kakaovo - feniklové koláče

 


Lahučké kysnuté cesto s vláčnou a jemne aromatickou plnkou vo vnútri🙂 Úžasná a jedinečná kombinácia chutí, ktorú si zamilujete.





__________________________________________________________________



Potrebujeme:

Cesto:

600g hladká múka, 100g cukor kryštálový, cca.2,5-3dl mlieko, 3pl jogurt, 1 bielok, 1/2dl olej, 21g droždie čerstvé, 1kl soľ, 1kl cukor do kvásku


Plnka:

100g cukor kryštálový, 100g cukor práškový, 3pl tmavé kakao, 3kl mletý fenikel, 1 vanilkový cukor, 1/2dl olej, 3pl strúhanka


Na potretie:

1 žĺtok, 1pl jogurt, kúsok maslo




__________________________________________________________________





1. V miske si najprv premiešame múku, soľ a cukor. Potom pridáme jogurt, olej, bielok a v mlieku napučané droždie.Vypracujeme si mäkké cesto, ktoré sa ešte lepí o misku. Poprášime ho múkou a len krátko a zľahka vymiesime do tvaru bochníka. Zakryjeme utierkou a necháme 40-45 minút kysnúť.



2. Zatiaľ si pripravíme všetko potrebné na plnku. Zmiešame si práškový, kryštálový a vanilkový cukor, kakao a mletý fenikel. Fenikel dá plnke úžasný nádych a príchuť😍 Dalej potrebujeme trochu strúhanky na posypanie a olej na pokropenie plnky.


3. Nakysnuté cesto vyklopíme na dosku a vyváľkame ho do velkého obdĺžnika. Natrieme ho olejom a rovnomerne posypeme plnkou.


4. Pokropíme zvyšným olejom a posypeme strúhankou. Napokon cesto zvinieme do závinu.



5. Závin postláčame, aby bol trochu plochý a pokrájame na trojuholníky. Špice trojuholníkou musia držať ešte spolu👍


6. Koláče poukladáme na plech s papierom a natrieme ich žĺtkom ktorý sme zmiešali s jogurtom. Koláče dáme ihneď piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C cca.25 minút. Treba si to sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak.


Už upečené koláče hneď zahorúca potrieme kúskom masla.




Koláče chutia výborne😍 Sú lahučké, mäkké so šťavnatou plnkou. Táto plnka robí tieto koláče výnimočnými a to nie len pre jej kombináciu s feniklom. Táto plnka je vo vnútri koláča vláčna, ale zvonka na okrajoch je upečená jemne do chrumkava🙂 


Vrelo tieto koláče odporúčam. Sú to jedny z najobľúbenejších koláčov môjho menšieho syna🙂



Prajem dobrú chuť !





Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍