Jemný mramorový koláč z bielkov
Prekvapte rodinku tentoraz príjemnou zmenou a upečte im tento skvelý koláčik👌😊
2. Z vaječných bielkov si vybijeme penu. Múku, oba cukre, soľ a prášok do pečiva si v jednej miske premiešame lyžicou. Následne pridáme mlieko a olej a celé dobre vymiešame do hladka👍
3. Následne našu masu zlahka vmiešame do bielkovej peny. Keďže chceme aj kakaové cesto, tak odoberieme trocha bieleho cesta a vymiešame ho s kakaom do hladka.
4. Biele cesto vylejeme do olejom vytretého a múkou poprášeného plechu. Následne vylejeme tak čiarkavo naň naše kakaové cesto🙂 Ak chcete, tak krúživo môžte vidličkou tie 2 cestá premiešať👍Urobí to taký krajší vzor😉
5. Koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C na 20 minút.
__________________________________________________________________________
Potrebujeme:
5ks bielky velkosti L , 200g hladká múka, 250g cukor kryštál, 3dl mlieko, 1dl olej, 1/2kl soľ, 1 prášok do pečiva(15g), 2ks vanilkový cukor, 2pl kakao
__________________________________________________________________________
1. Najprv si pripravíme všetky potrebné prísady čo budeme potrebovať. Na tomto koláči je najlepšie to, že môžte doňho spotrebovať bielky, ktoré vám zostali z iného pečenia😉
Komentáre
Zverejnenie komentára