Fašírky patria u nás do kategórie slovenských jedál🙂 a sú pravdaže aj jedny z našich obľúbených👍 Určite každý z vás Fašírky pozná a má aj ten svoj recept, ale možno vás napriek tomu zaujme aj tento môj🙂 Ja robievam Fašírky jedine takto a sú fantasticky chutné👌😉
_________________________________________________________________________
Potrebujeme:
1kg hovädzie mleté mäso(mastnejšie), 5ks žemle, 1 vajce, 1 cibula, 3 strúčiky cesnak, 2pl mletá červená paprika, 2kl mletá rasca, 1kl mleté čierne korenie, Soľ podla potreby, Chilli podla chuti
Na obalenie:
Strúhanka
Na vysmážanie:
Olej
_________________________________________________________________________
1. Najprv si pripravíme všetko potrebné na prípravu. Ja tu mám 5 kaiseriek, ale môžte použiť ako náhradu povedzme aj 4 hrubšie krajce chleba👍Žemle(chleba) nemajú byť čerstvé, lepšie sú 2-3 dňové.
2. Žemle si namočíme do vody, aby nasiakli vodou👍 Cibulu nastrúhame nahrubo a cesnak na jemno. Žemle musíme pridať k mäsu vyžmýkané. No nie celkom, povedzme na 50%🙂 kedže oni nám zaručia vláčnosť fašíriek👍
3. Všetky uvedené prísady dáme do misky a dobre rukou premiešame. Je to taká vláčna masa, nie tuhá🙂 Hned si pripravíme aj strúhanku v čom budeme fašírky baliť a aj trochu vody, aby sme si navlažovali dlaňe pri tvarovaní fašíriek👍
4. Napokon už len mokrými rukami tvarujeme z masy okrúhle ploché fašírky🙂 Ja robievam cca.2cm hrubé a 6-7cm velké. Vytvarované fašírky ihneď obalujeme v strúhanke a ukladáme na tanier👍 Mňe vyšlo z tejto dávky 21 kusov.
5. Fašírky vysmažíme z oboch strán v dostatočnom množstve oleja. Ja ich pečiem odokryté, na menšom až strednom ohni a otáčam 2x👍 Ale vysmážať si pravdaže každý už môže podla zvyku🙂
A tu sú už upečené fašírky😋🤩
Fašírky sú zvonka krásne chrumkavé a vo vnútri vdaka žemliam jemné a vláčne🥰👌
Prílohu si už zvolí každý sám. Ja zvyknem k nim pripraviť napríklad cukinový prívarok, pyré, zemiaky na petrušky, alebo len klasicky chleba a niečo kyslé k tomu👍🙂
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára