Hruškové Pité
Najjednoduchší koláčik so sezónnym ovocím🥰 Je čas sladučkých hrušiek, ktoré sú na Pité ako stvorené a s pridaním škorice, docielite dokonca chuť priam nerozoznatelnú od jabĺk 😉👌 Ak ste ešte neochutnali, tak dalej neváhajte❗
_________________________________________________________________________
Cesto:
600g hladká múka, 250g maslo, 200g práškový cukor, 2 vajcia, 1 Prášok do pečiva(15g), 1/2kl soľ
Plnka:
1,5kg očistených hrušiek, 1 balíček vanilkový puding, 2dl cukor kryštál, 1pl škorica, 1 vanilkový cukor
Na potretie:
1 vajce
_________________________________________________________________________
Je sezóna hrušiek a vypekania rôznych koláčov z nich🙂 Ani u nás doma tomu nieje inak. Lúbime ich jesť aj za čerstva, sú sladučké a šťavnaté🥰 ale občas veru už nestíhame, lebo niektoré hrušky dozrejú naraz viac kusov prirýchlo a vtedy vidím len jediné riešenie a to upiecť nejaký koláč👍😉 A koláču sa pravdaže každý člen rodiny poteší 😉🥰
1. V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku, cukor, soľ a prášok do pečiva. Potom pridáme 2 celé vajcia a do polovice už rozpustené maslo. Vypracujeme jemné, mastné, polomäkké cesto. Cesto necháme 20 minút postáť
2. Medzitým si očistíme a na menšie kúsky pokrájame tolko hrušiek, aby sme ich dostali cca.1,5kg. Dalej potrebujeme vanilkový puding, aby zahustil počas pečenia tú šťavu čo hrušky pustia. Cukor a škoricu si môžte dať podla chuti, ja som dala ako my lúbime 🙂 Čo sa týka plnky, zamiešajte ju ale tesne pred plnením, inak vám zbytočne do misky pustí vela šťavy od cukru👍 Ja som zamiešala tesne predtým než som začala váľkať cesto🙂
3. Cesto na trocha pomúčenej doske rozdelíme na 2 časti, jedna nech je o niečo väčšia. Tú väčšiu časť vyvaľkáme na o trocha väčšiu veľkosť než je plech. To preto, lebo spodné cesto musí mať okraje nahor. Môj plech má vnútorný rozmer 25 x 35 cm. Cesto prenesieme valčekom na plech s papierom, upravíme mu okraje a popicháme spodok vidličkou
4. Na cesto rovnomerne nanesieme hrušky a prikryjeme druhým cesto, ktoré sme si vyváľkali na velkosť plechu. Potrieme vrch rozšlahaným vajcom a popicháme vidličkou👍
Pité nám musí poriadne vychladnúť, aby nám tá plnka celkom stuhla👍😉
Ako vidno, plnka je v koláči naozaj bohato👌😊 Ja lúbim v Pité vždy vela plnky🥰
Pité je krehučké a úžasne šťavnaté!!! Najsamlepšie je ale až o niekolko hodín, alebo na druhý deň, keď už postálo🥰👍
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára