Jogurtovo - zelerová polievka


Táto skvelá polievka je jedna z mojich obľúbených z tureckej kuchyne 😊 Je jednoduchá a velmi chutná. Hodí sa k nej kúsok chleba, ale aj börek, poaça, pide 🙄 ale pravdaže aj slovenské klasiky ako je lángoš a posúch 😉😊
__________________________________________________________________________________________

Potrebujeme:
1,5l mäsový vývar, 5dl voda, 1 cibula, 2 čerstvé červené papriky, 1 velký zväzok zelerová vňať čerstvá
Jogurtová zátrepka:
500g jogurt, 2 PL kopcom hladká múka, 1 vajce, 3dl voda
Na ochutenie polievky:
Sol a citrónová šťava podla chuti
__________________________________________________________________________________________

1. Najprv si prichystáme všetko potrebné na polievku. Zelerovú vňať ( stonky nie) posekáme, cibulu a papriku pokrájame na drobnučko. Vývar dajte aký máte, ja zvyknem dať bud kurací, alebo hovädzí. Ale hovädzí je chutnejší, výraznejší 😊

2. V hrnci na troche oleja necháme chvílku poškvrčať ( zosklovatiť) cibulu aj s paprikou spolu. Následne zalejeme vývarom a ešte 5dl vodou. Pridáme posekanú vňať a necháme variť zo 15 minút. To aby zmäkla zelenina a aj vňať.

3. Ked je už zelenina mäkká, v miske si na hladko rozhabarkujeme jogurt, vajce a múku a prilejeme 3dl vody.

4. Za stáleho miešania nalejeme do polievky. Podla chuti môžte pridať aj za 1 hrsť malú cestovinu. Ja dávam orzo, čiže slovenskú ryžu 😊 Je v polievke velmi chutná. Takto necháme za občasného miešania polievku ešte dovariť cca.10-15 minút. Podla toho, aká je polievka hustá, môžme ešte zriediť vodou podla potreby. Na konci ešte podla chuti ochutíme trochou citrónovej šťavy.

 A skvelá polievka je hotová 😉👌

Je výborná, naozaj doporučujem!


   Prajem dobrú chuť !

Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍