Vanilkové keksíky ( trvanlivé pečivo )

Takýchto sladkých trvanlivých keksíkov/koláčikov nikdy nie je dost 😊 Je velmi praktické si vo volnom čase narobit z takýchto keksíkov do zásoby, kedže nie je problém ich hoci aj 2 mesiace skladovat v krabici ☺ Sú nie len velmi chutné,ale aj velmi efektné!




__________________________________




Cesto:
400g hladká múka, 100g škrob, 300g maslo, 150g práškový cukor, 2 balíčky vanilkový cukor, 0,5kl soli, 1kl prášok do pečiva
Na obalenie:
práškový cukor


_________________________________________




1. Najprv si pripravíme všetko potrebné na keksíky


2.V jednej miske najprv lyžicou premiešame múku,škrob,práškový a vanilkový cukor,sol a PDP.Napokon pridáme už dopoli tekuté maslo.Vypracujeme polomäkké mastné,jemné cesto, ktoré rozdelíme na cca.4-5 častí a ušúlame z nich valčeky. Valčeky zakryjeme fóliou a dáme na cca.1h do chladničky postáť, nech trocha stuhnú.Ak máte naponáhlo môžte dat aj do mrazáku na cca.20 minút 😊 Ide vlastne len o to,aby sa dali pekne krájať a formovať.


3.Následne z valčekov nakrájame 1cm hrubé kolieska. Pomocou vidličky natlačíme hlbšie pásiky/vzorku do kolieska a následne dve protilahlé strany zlahka stlačíme do špicata 😊 Keksíky pokladieme na plech s papierom a ihned dáme piect do rúry,ktorú sme si už vopred rozohriali na 190°C na cca.12-15 minút. Keksíky nemajú stmavnúť, ostávajú bledé, jedine tie špice sa väčšinou  trocha sfarbia do svetlohneda.


4.Po upečení, ešte jemne teplé keksíky obalíme v práškovom cukre..


Keksíky sú krehké, jemne chrumkavé, príjemnej vanilkovej chuti 😊 Skladovat ich môžete bud v papierovej krabici,alebo v umelej dóze. A kedže sú trvanlivé a vydržia naozaj velmi dlho, je velmi praktické si z nich narobit aj viac a potom pri nejakej vhodnej príležitosti si na nich pochutnať ☺ alebo ponúknuť hosťom k šálke kávy! 

    
Z tejto dávky mi vyšlo 73ks keksíkov.

      Prajem dobrú chuť!



Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍