Zapečená prekladaná kyslá kapusta / Moja koložvárska kapusta
Jednoduché jedlo pre celú rodinu. Ja toto jedlo pripravujem vždy s omáčkou, bez nej nikdy🙂 Keď raz ochutnáte, už bez omáčky ani vy robiť nebudete !!!🧡
Potrebujeme:
1,5 kg kyslá biela kapusta
1,5 kg mleté mäso hovädzie
500g ryža
2 velké cibule ( ja mám 3 menšie)
3 strúčiky cesnak
1 polievková lyžica mletá paprika
2 čajové lyžičky mletá rasca
1 čajová lyžička čierne korenie
Soľ
Ešte potrebujeme:
600g smotana kyslá ( hustá)
2,5 polievkové lyžice jemná múka pšeničná
1 čajová lyžička mletá paprika
50ml olej
400ml mlieko
Soľ
Na omáčku:
150g smotana kyslá ( hustá)
3 polievkové lyžice jemná múka pšeničná
1 čajová lyžička mletá paprika
1/2 čajová lyžička mleté čierne korenie
25ml olej
Mlieko podla potreby
Soľ
Šťava z kyslej bielej kapusty
* 500g ryži som uvarila s 800ml vody. Ryža nemá byť mäkká, ešte má trochu chrumkať
* ja kapustu dopredu nikdy nevarím. Podla mňa to nieje nutné.
Komentáre
Zverejnenie komentára