Baklava ❤❤ Výnimočnej chuti!!!


Takúto Baklavu ste ešte určite nejedli😉 Výnimočnú chuť jej dáva kombinácia Škorice a Kardamónu❤❤ Neváhajte vyskúšať, je fantastická !!!



--------------------------------------------------


Potrebujeme:
24ks hotové cesto na Baklavu
150g mleté lieskové orechy (bez šupky)
150g kešu orechy (mleté alebo drvené)
1čl škorice (kopcovitá lyžička)
1čl kardamón (kopcovitá lyžička)
2 ks vanilkový cukor
375g maslo (roztopené)

Na cukrový sirup:
1,3L voda
1kg kryštálový cukor (max.1,1kg stačí)
2 krúžky citrón

Popis:


Mleté alebo drvené orechy pomiešame s vanilkovým cukrom, škoricou a kardamónom. Maslo si rozpustíme. Okraj baklavového cesta natrieme trocha maslom a posypeme orechami. Cesto poskladáme a skrútime do tvaru Ruže. Ruže poukladáme vedla seba do pekáča natretého maslom. Baklavu natrieme a celú popolievame roztopeným maslom. Baklavu pečieme na 190°C cca.35 minút do zlatista. Upečenú baklavu dáme zatial bokom. Teraz si uvaríme sladký sirup z vody, cukru a citrónu. Sirup varíme na strednom ohni 25 minút. Hotovým sirupom ihneď polejeme celú baklavu tak, aby plávala v sirupe🙂 Podla chuti posypeme vrch orechami a necháme aby vsiaklo všetký sirup. Najlepšie je nechať baklavu takto stáť 1 noc, ale kludne aj 3-4 dni🙂
Prajem dobrú chuť!


* horúci sirup sa leje na vychladnutú baklavu, alebo vychladnutý sirup na horúcu baklavu
* baklava chutí najlepšie keď postojí viac dní
* orechy môžte použiť aj iné, alebo mandle, či pistácie. Kludne môžte dať aj viac orechov





Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌