Bundášový chlieb / Chleba vo vajci

 

Stará klasika, ktorú pozná snáď každý😊 Ani u nás doma nemôže chýbať, máme to velmi radi. Robievam to väčšinou na raňajky, ale často aj ako rýchlu večeru s dobrou polievkou👍Je to aj výborný a chutný spôsob ako spotrebovať starší chlieb, alebo pečivo.




_______________________________________________________________________



Potrebujeme:
Chlieb / Pečivo , Vajíčka, Soľ, Mlieko, Mletá červená paprika, Olej na vysmážanie



_______________________________________________________________________




1. Pripravíme si tvrdší chlieb alebo pečivo, rohlíky, žemle, to je jedno-čo máte🙂 Môže byť biele aj hnedé. Ja tu mám teraz hnedý chlieb. Dalej potrebujeme vajíčka, mletú papriku pre lepšiu chuť, trochu mlieka a soľ. Aj keď vela ludí to robí, ja múku na obalovanie chleba pred namáčaním do vajca nepoužívam. Zabraňuje tomu aby vajce pekne zmäkčilo chleba🙂 Napokon si vyšlaháme vajíčka s trochou mlieka, papriky a soľou. Množstvo surovín neudávam, lebo si to každý môže prispôsobiť podla počtu stravníkov.


2. Chlieb dobre z oboch strán ponamáčame vo vajci a do zlatista vysmažíme v oleji. Upečený chlieb vykladáme na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk👍


Takýto bundášový chlebík sa hodí aj ako rýchly obed, alebo večera ku dobrej polievke👌😉




Chlebík chutí výborne aj natretý trochou pomazánky, alebo syrom😊 


Prajem dobrú chuť !







Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍