Baranie/Jahňacie rebrá na cibuli s Bulgur Pilav

 

Výborné jedlo z tureckej kuchyňe, na ktorom si pochutí celá rodina🙂 Ja pripravujem doma často takéto jedlá, máme ich velmi radi. Toto patrí medzi naše obľúbené😍 Jemné mäkké mäso so šťavou, zvrchu krásne opečené a k tomu výborný Pilav❤👌 Ak budete mať možnosť, určite vyskúšajte, som si istá že neolutujete!!!




____________________________________________________________________




Potrebujeme:

Jahňacie/ Baranie rebrá/kotlety v celku, 20ks malé cibule, 1/2L voda, čierne mleté korenie, oregano, soľ, cca.50g maslo


Na Pilav:

3,5dl bulgur, 7dl voda, 1-1,5kl soľ, 50g maslo 82%né, 1 veľká cibula




______________________________________________________________________




1. Na toto jedlo potrebujeme buď jahňacie, alebo baranie rebrá v celku. Najlepšie aj s chrbtovou časťou. Čiže sú to skôr už kotlety🙂 Ja tu mám chrbtovú časť mladého 1 ročného barana. Prekrojila som pri chrbtici na polovicu tak, že na jednej strane zostala tá chrbtová kosť. 



2. Mäso dobre osolíme, posypeme čiernym korením a oreganom. Mäso dáme do vhodného pekáča, najlepšie do trochu hlbšieho, aj s pokrývkou. Ak nemáte pokrývku, zakryte alobalom.


3. Polejeme ho trochou oleja a dáme do rúry na 190°, ale len na tak dlho, kým sa nám celé poriadne neprehreje a začne už akoby piecť. Potom pekáč vyberieme, podlejeme 1/2L vody a zakryjeme pokrývkou. Dáme naspäť do rúry, stíšime na 170°C a necháme 1hodinu piecť.


4. Zatiaľ si prichystáme cibulu. Použijeme malé cibule, 20ks🙂 Cibulu len očistíme a dáme zatiaľ bokom.

5. Po 1nej hodine pečenia mäso skontrolujeme či je už mäkké🙂 Keď je mäkké, otočíme ho.



6. Dáme okolo cibule a na mäso položíme ešte 3-4 plátky masla. Zakryjeme a pečieme znova 30 minút na 190°C. Po 30-ich minútach zoberieme pokrývku dole a necháme, aby sa mäsko z vrchu pekne opieklo🙂👍


7. Na dopečenie môžte kludne aj pridať teplotu na 200°C. Alebo dajte len na vrchný ohrev, tak sa vám to ešte rýchlejšie opečie👍🙂







8. PRÍLOHA :

Na Bulgur pilav si odmeráme 3,5dl bulguru, najvhodnejší je v celku, alebo na hrubo drvený. Dalej buď 1 velkú cibulu, alebo 2 menšie. A napokon 82%né maslo, to dá výbornú chuť🙂



9. Na oleji si zosklovatíme nadrobno nakrájanú cibulu. Pridáme bulgur a minutku opekáme. Následne zalejeme vodou a osolíme. Soľ dajte toľko, aby šťava chutila trošku presolene, vtedy budete mať hotový Pilav príjemne slaný👍 Na vrch dáme kúsky masla a zakryjeme pokrývkou.


10. Pilav varíme na strednom ohni bez miešania, len občas pomykáme hrncom, aby sa obsah popohýnal. Varíme dovtedy, kým bulgur nevpije do seba 3/4 vody. Ako kontrolu zvyknem príborovým nožíkom odhrnúť pri kraji bulgur a kuknem kolko šťavy má ešte na spodku🙂 Po kontrole znova zakryjem, nechám minutku aby sa znova vytvorilo dosť pary, a dám Pilav bokom. Takto necháme Pilav zo 15 minút, aby vsal ešte zvyšnú tekutinu.


Jedlo je fantastické, naozaj odporúčam priatelia🥰👍 Určite k tomu nevynechajte ani biely jogurt, velmi to spolu ladí!!!



Prajem dobrú chuť !




Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍