Lečo je jedno z najčastejších a najjednoduchších jedál teraz v lete, v sezóne čerstvej zeleniny🙂 Je to rýchle, dobré a jesť sa k tomu dá hocičo. Lečo je výborné teplé i studené, klasicky len s vajcom, alebo s pridaním klobásy, párok či niečoho udeného🙂👍
__________________________________________________________________________
Potrebujeme:
Paprika, Paradajky, Cibula, Vajíčka, Klobása, Olej, Mletá červená paprika, Soľ podla chuti
__________________________________________________________________________
1. Najprv si pripravíme všetkú zeleninu. To, že kolko zeleniny budete potrebovať záleží od počtu stravníkov. Paradajky sa ale dávajú vždy viac než paprika, lebo paradajky dodajú leču dostatok šťavy🙂 U nás doma lúbime dobré šťavnaté lečo, keďže si doňho namáčame chlieb😊 Toto "mačkanie" je taký typický turecký zvyk😅🥰
2. Paradajky si nakrájame na menšie kúsky, v tanieri to lepšie vyzerá a aj chutí🙂 Papriku si nakrájame na tenšie krúžky/polokrúžky a cibulu nadrobno.
3. Dalej si okrem zeleniny pripravíme aj zopár vajíčok, olej, mletú papriku, soľ a klobásu. Klobásu si pokrájame na polokrúžky. Ak chcete môžte aj na menšie👍
4. Najprv si opečieme klobásu na oleji. Pridáme cibulu a trocha necháme spolu poškvrčať. Následne dáme mletú papriku, trošku necháme poškvrčať a pridáme aj papriku a paradajky.
5. Dobre osolíme, premiešame, zakryjeme pokrývkou a necháme variť celkom do mäkka. Môžte pridať aj trošku Vegety, dá tiež výbornú chuť Leču👍 Nakoniec popolievame rozšlahanými vajíčkami🙂
6. Lečo necháme chvílku ešte pobublať, aby sa aj vajíčka uvarili. Ja to zvyknem len zlahka popohýnať varečkou, nezvyknem to celkom rozmiešať🙂Lečo sa podáva najčastejšie s chlebom, alebo pečivom. Výborne sa hodí aj tarhoňa, slovenská ryža, alebo obyčajná klasická ryža🙂
Prajem dobrú chuť !
Super recept robím ho
OdpovedaťOdstrániťA ešte biečo. Ešte som to nikde nevidel podávať s ryžou alebo s tarhoňou ale s chlebom alebo so zemiakmi
OdstrániťVážený "ANONYMNÝ"
OdstrániťTo, že vy ste ešte niečo vo svojom živote nevideli, to neznamená, že také neexistuje. Ani ja som vela vecí nevidela, ani o nich nepočula, a preto by som nemohla ani skalopevne tvrdiť, že neexistujú👍 Ludia, krajiny a ich zvyky sú rôzne. Ja nie som "zatrpknutá" voči druhým ľudom zato že ináč varia alebo niečo inak robia než ja. Nie som toho názoru, že len to je "správne" ako robím/ varím ja👍 Treba akceptovať a rešpektovať aj druhého ľudské/ slobodné práva a naučiť sa dovidieť aj ďalej od svojho nosa👍 A to bez zbytočných urážlivých a neslušných komentárov. Ja som videla v mnohých domácnostiach jesť lečo s ryžou a tarhoňou, napríklad aj ja to lúbim. Moja babka z Maďarska robievali dokonca aj s nokedlami- je to v zvyk v Maďarsku. Napríklad ako vy píšete so zemiakmi, som zasa ja ešte nevidela - no nebudem vás zato odcudzovať, alebo urážať. Jedzte si s čím vám chutí. A čo sa týka mletej papriky, to nieje môj výmysel, vela ludí dáva do leča - vygúglite si na internete recepty👍 A ešte jediná poznámka..
Toto je môj vlastný blog a moje recepty. Dám sem recept aký ja chcem a varím ako ja chcem👍 Vítam tu každého človeka ktorý sa chce inšpirovať, alebo má záujem o moje recepty. Komu sa môj prístup, zvyk, či moje varenie ale nepáči, ten nech na môj blog už jednoducho druhýkrát neklikne👍🙂 Sú na internete 1000-ky receptov a blogov, určite si každý nájde taký čo mu vyhovuje a je po chuti.
Prajem pekný deň👍
Anonym1
OdpovedaťOdstrániťDakujem🙂 a som rada, že chutí.