Bulgur pilav je velmi jednoduché, rýchle a variabilné jedlo. Keďže je to turecké jedlo, u nás doma chýbať nemôže🙂 Tentoraz sa s vami podelím o výborný Pilav so sezónnym Špenátom🥰
________________________________________________________________________
Potrebujeme:
2dl bulgur, 1 zemiak, 1 cibula, 1pl kopcom Salça/paradajkové pyré, 5dl vody, 2 velké hrste špenát, 50g maslo, Soľ podla potreby, Trocha olej
________________________________________________________________________
V našej záhradke si každoročne zasadím špenát ešte pred zimou, okolo novembra🙂 Zo svojich skúseností viem, že pred zimou zasadení špenát je ovela krajší a rýchlo rastie. Vlastne si špenátovú úrodu užívate už ovela skôr než ten, kto si špenát zasadí až na Jar👍🙂 My špenát zbožňujeme a varím z neho velmi často.
1. Pripravíme si všetko čo na Pilav budeme potrebovať. Zo špenátu budeme potrebovať 2 poriadne velké hrste. Dalej zemiak, ktorý si pokrájame na malé tenšie kúsky a cibulu, ktorú pokrájame na drobno.
2. Na oleji si zosklovatíme cibulu, pridáme 1 kopcovitú Pl Salça/ paradajkové pyré a chvílku to necháme poškvrčať nech sa opečie🙂 Pridáme Bulgur a znova to necháme 2-3 minutky poškvrčať.
3. Následne zalejeme vodou, dáme soľ, pridáme zemiaky a aj špenát. Premiešame nech je špenát aj na spodku. Na vrch poukladáme kúsky masla a zakryté necháme variť. Varíme len dovtedy, kým bulgur vsaje 75% tekutiny🙂 Hotový pilav dáme na cca.15 minút bokom, aby vpil ešte zvyšnú tekutinu. Čo sa týka soli, treba dať tolko, aby chutila šťava trocha presolene, lebo bulgur a zemiaky soľ vpijú👍
A tu je už výborný Pilav👍
Je velmi chutný a šťavnatý!
Pilav je výborný takto samotný, alebo ho môžte podávať aj ako prílohu. Kto chce, ten si môže na Pilav dať aj cesnakový jogurt🙂
Prajem dobrú chuť !
👍👍👍
OdpovedaťOdstrániťJe skvelý! Naozaj lakocinka. Rýchlo navarené a všetky brušká spokojné aj bez mäsa 😉
OdpovedaťOdstrániť