Jahňacie stehno so zemiakmi na petržlenovej vňati a bylinkovom masle
Výborné a velmi jednoduché jednopekáčové jedlo, po ktorom si oblížete všetky prsty🤩😉 Mäkučké mäsko pečené rovno aj so skvelou prílohou si určite obľúbite😊 U nás doma to má rodinka velmi rada!
_________________________________________________________________________
Potrebujeme:
5 hrubších plátkov z jahňacieho stehna, 6-7 velkých zemiakov, 1 väčší zväzok petržlenovej vňate, 125g bylinkové maslo, 25ml olej, 1kl soľ
_________________________________________________________________________
1. Budeme potrebovať 6-7 väčších zemiakov, ktoré si očistíme a pokrájame na hrubšie kruhy. Jahňacie stehno treba dať u mäsiara pokrájať na 1,5-2cm hrubé plátky. Dalej potrebujeme petržlenovú vňať, ktorú si pokrájame a aj bylinkové maslo. Maslo si pokrájame na krúžky. Bylinkové maslo je už samo o sebe slané, takže treba trochu soľ prispôsobiť, nieže budete mať jedlo nakoniec presolené🙂👍
4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190°C 1 hodinu. Treba si to kontrolovať a aj pichnúť do mäsa či je celkom mäkké👍
Komentáre
Zverejnenie komentára