Jahňacie stehno so zemiakmi na petržlenovej vňati a bylinkovom masle

 

Výborné a velmi jednoduché jednopekáčové jedlo, po ktorom si oblížete všetky prsty🤩😉 Mäkučké mäsko pečené rovno aj so skvelou prílohou si určite obľúbite😊 U nás doma to má rodinka velmi rada! 



_________________________________________________________________________




Potrebujeme:

5 hrubších plátkov z jahňacieho stehna, 6-7 velkých zemiakov, 1 väčší zväzok petržlenovej vňate, 125g bylinkové maslo, 25ml olej, 1kl soľ




_________________________________________________________________________




1. Budeme potrebovať 6-7 väčších zemiakov, ktoré si očistíme a pokrájame na hrubšie kruhy. Jahňacie stehno treba dať u mäsiara pokrájať na 1,5-2cm hrubé plátky. Dalej potrebujeme petržlenovú vňať, ktorú si pokrájame a aj bylinkové maslo. Maslo si pokrájame na krúžky. Bylinkové maslo je už samo o sebe slané, takže treba trochu soľ prispôsobiť, nieže budete mať jedlo nakoniec presolené🙂👍



2. Zemiaky premiešame s vňaťou, olejom a s 1kl soli.


3. Zemiaky vysypeme na pekáč a pomedzi poukladáme plátky mäsa, ktoré sme pretým osolili. Aby nám mäso príliž zvrchu nevyschlo pri pečení, tak ho kde-tu treba zakryť so zemiakmi🙂 Následne naukladáme kúsky masla.


4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190°C  1 hodinu. Treba si to kontrolovať a aj pichnúť do mäsa či je celkom mäkké👍



Jedlo je úžasné a krásne voňavé🥰 Mäsko je mäkučké a jemne popečené. Zemiaky nasiakli sú tiež úžasnej chuti, keďže nasiakli kombináciou mäsa a bylinkového masla😍👌




Hodí sa k tomu niečo kyslé z flaše, alebo klasický šalát👍 Pravdaže kto má rád kompót, môže si dať aj ten🙂



Prajem dobrú chuť !



Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌