Fantastické supervláčne kakaovo-anízové osie hniezda


Osie hniezda/slimáky patria vo viacerích domácnostiach medzi obľúbené koláče🙂 Sú jednoduché na prípravu a vyzerajú chutne a lákavo už na prvý pohľad😊 Pečiem tiež zopár variácií na tieto skvelé koláče, ale tieto s ktorými sa teraz s vami podelím, sú tie ❗NAJLEPŠIE❗ kakaové osie hniezda aké som kedy jedla🤩 Ich výnimočná chuť pochádza z kombinácie kakaa a anízu.Tá kombinácia je jednoducho neskutočne dobrá🥰 Ak ste ešte nikdy túto kombináciu neskúšali, tak vám jednoznačne odporúčam rýchlo to napraviť😉🥰 My tieto koláče doma zbožňujeme!!!




__________________________________________________________________________





Cesto:

1kg hladká múka, 200g cukor kryštál, cca.4,5dl mlieko, 1dl olej, 1dl jogurt, 1 bielok, 42g droždie čerstvé, 1 (10g) prášok do pečiva, 1pl soľ

Plnka:

2dl cukor kryštál, 2dl práškový cukor, 4pl kakao, 2pl aníz mletý, 1dl strúhanka, 75ml olej

Na potretie:

1 žĺtok, trocha mlieka

Na poliatie po upečení:

1dl mlieko, 1 vanilkový cukor





__________________________________________________________________________




1. Múku, cukor, soľ a prášok do pečiva si premiešame v miske lyžicou. Potom pridáme olej, bielok, jogurt a v 3dl mlieku napučané droždie. Zvyšných cca.1,5dl mlieka pridávame postupne pri vypracúvaní cesta. Máme dostať polomäkké cesto, ktoré sa už pomaly začína oddelovať od misky. Cesto pomocou trochy múky nakoniec vymiesime krátko do tvaru bochníka a necháme 1 hodinu nakysnúť. 



2. Kým nám cesto kysne si pripravíme všetko potrebné na plnku. Pomiešame oba cukre, kakao a mletý aníz. Dalej budeme potrebovať aj olej na potretie cesta a pokvapkanie plnky. 


3. Keď nám cesto nakyslo ho vyklopíme na dosku a vyváľkame na velký tenší kruh. Natrieme 1/2dl olejom a rovnomerne posypeme plnkou.


4. Na plnku porozsýpame strúhanku, ktorá zabráni vytečeniu plnky a udrží ju vlastne na svojom mieste, čím zostane krásne vláčna😉🤩 Následne popolievame zvyšným 25ml olejom a zľahka skrútime cesto do závinu. Závin nakoniec pokrájame na kúsky hrubé na 2 prsty👍 Mňe vyšlo 14ks.


5. Slimáky pokladieme na plech s papierom a natrieme ich boky žĺtkom ktoré sme zmiešali s pár kvapkami mlieka. Koláče dáme ihneď piecť do vopred rozohriatej rúry na 190°C na 20 minút. Treba si to radšej sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak👍🙂


6. Ihneď po vybratí z rúry ešte horúce koláče pozalievame trochou mlieka. Na každý koláč zo 2-3pl úplne stačí👍 Polievame teplým mliekom v ktorom sme už vopred rozpustili vanilkový cukor. 


Takto navlhčené koláče nakoniec necháme vychladnúť👍🙂


Koláče sú jednoducho fantastické!!! Cesto lahučké a jemné🙂 




Plnka úžasne chutná, aromatická, čokoládovou chuťou a je krásne šťavnatá🥰


Na povrchu koláčov je plnka sem-tam príjemne chrumkavá, čo fantasticky ladí s jemným cestom a vláčnym vnútrom😍👌


Koláče sú fantastické aj na druhý deň!

Prajem dobrú chuť !



Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌

ÚŽASNÉ BUCHTY🥰 V SMOTANE PEČENÉ👍