Hummus z cíceru a pečenej kápie ( nátierka)

 


Tento výborný Hummus robievam doma teraz v sezóne kápie velmi často. Je jeden z našich najobľúbenejších👍🙂 Naučila som sa ho robiť od jednej velmi milej varecháčky  TU  Skúšku určite neolutujete, chutí naozaj skvelo👍 




_________________________________________________________________________




Potrebujeme:

850g konzerva cícer, 10 ks kápia, 2 strúčiky cesnak, 2pl tahin/sezamová pasta, 2pl olivový olej, 1 citrón(šťava), soľ podla chuti, chilli/pulbiber podla chuti




_________________________________________________________________________





1. Na hummus budeme potrebovať kápiu. V tomto recepte je to vlastne aj tak trocha na vás, že kolko si dáte tej kápie🙂 Môžte dať len 5 kusov, alebo 10 ako ja. Ale počet paprík ovplyvní potom aj tak trocha tú výslednú chuť, ktorá vlastne bude menej papriková/sladká, alebo viac🙂 Ja robievam takto s väčším množstvom paprík😊 takto nám to chutí👍 Použila som 10 paprík, väčšej a aj strednej velkosti.



2. Papriky umyjeme, dáme na plech a upečieme ich v rúre. To trvá takých 40 minút👍


3. Papriky po upečení ošúpeme dole👍

4. Dalej si pripravíme aj všetko ostatné čo budeme potrebovať. Cícer si scedíme, použila som konzervu, ale ak chcete, tak si ho môžte sami uvariť👍


5. Všetky suroviny v sekáčiku rozmixujeme na hladko. Citrón môžte dať najprv len pólku a potom podla chuti ešte pridať. Ja dávam väčšinou vždy celý citrón, lebo keď dáte menej tak tá chuť sa v tom akosi stratí😊 



 Hummus je naozaj výborný👍 My ho máme najradšej na raňajky natretý na pečivo😊

Prajem dobrú chuť !





Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌