Hummus z cíceru a pečenej kápie ( nátierka)
_________________________________________________________________________
Potrebujeme:
850g konzerva cícer, 10 ks kápia, 2 strúčiky cesnak, 2pl tahin/sezamová pasta, 2pl olivový olej, 1 citrón(šťava), soľ podla chuti, chilli/pulbiber podla chuti
_________________________________________________________________________
1. Na hummus budeme potrebovať kápiu. V tomto recepte je to vlastne aj tak trocha na vás, že kolko si dáte tej kápie🙂 Môžte dať len 5 kusov, alebo 10 ako ja. Ale počet paprík ovplyvní potom aj tak trocha tú výslednú chuť, ktorá vlastne bude menej papriková/sladká, alebo viac🙂 Ja robievam takto s väčším množstvom paprík😊 takto nám to chutí👍 Použila som 10 paprík, väčšej a aj strednej velkosti.
4. Dalej si pripravíme aj všetko ostatné čo budeme potrebovať. Cícer si scedíme, použila som konzervu, ale ak chcete, tak si ho môžte sami uvariť👍
5. Všetky suroviny v sekáčiku rozmixujeme na hladko. Citrón môžte dať najprv len pólku a potom podla chuti ešte pridať. Ja dávam väčšinou vždy celý citrón, lebo keď dáte menej tak tá chuť sa v tom akosi stratí😊
Prajem dobrú chuť !
Komentáre
Zverejnenie komentára