Marinované pečené zemiaky a kuracie mäso z jedného plechu
_____________________________________________________________________
Potrebujeme:
Nové zemiaky cca.1,5kg, Kuracie krídla 8-9ks
Na marinádu:
3pl jogurt biely, 1 cibula, 3-4 strúčiky cesnaku, 1 väčší zväzok bazalky, 1/2dl olej rastlinný, 2kl soli, 1/2kl mleté čierne korenie
_____________________________________________________________________
1.Nové zemiaky som namočila asi na 1h do vody, lepšie a lahšie sa potom dá šupka oškrabať. Oškrabané zemiaky si prekrojíme najprv na polovicu a následne ešte pozdĺž na 2-3 časti, záleží od velkosti zemiaku. Kuracie mäso použijete podla chuti, buď stehná alebo krídla. Ja som dala tentoraz krídla🙂
2. Na marinádu si v sekáčiku mixneme bazalku, cesnak, cibulu, olej, jogurt, soľ a korenie. Nemusíte pomixovať celkom do hladka. Soľ si môžte dať aj podla seba, ale tie 2kl treba určite, lebo mäso a zemiaky to vpijú. Množstvo soli vždy závisí od množstva použitých surovín👍
3. Napokon hotovú marinádu poriadne premiešame s mäsom a so zemiakmi.
4. Pokladieme rovnomerne na plech a pečieme cca.1h na 190°C. Každý pečie podla svojej rúry.
Prajem dobrú chuť !
Včera som toto jedlo robil na večeru. Prekvapilo ma jednoduchosťou a najmä prijemnou chuťou. Moje baby si aj v tejto horúčave celkom pochutili. Po tisícnásobných variáciách kuracieho masa zaraďujem toto jedlo do "častejšieho" domáceho repertoáru👍😀 Vďaka za inšpiráciu. Pekný víkend prajem
OdpovedaťOdstrániťLubo54 Vdaka pekne za správu, som velmi rada, že jedlo chutilo🙂 Je to velmi jednoduché a pritom výborné jedlo, presne ako píšeš. Prajem aj ja vám príjemný víkend👍
Odstrániť