Príspevky

Krehké trvanlivé pečivko v tvare hríbikov😵🥰🥰

Obraz
Takto rýchlo a jednoducho vám narastú v rúre Huby😅 Stačí len 1 malý trik! 😅😅 Dokonca môžete rozhodnúť o tom, či chcete čistejšie alebo špinavšie huby😁 Priatelia určite neváhajte a prekvapte svojich blízkych týmito keksíkmi! Verte neolutujete! Potrebujeme : 450g múka pšeničná hladká 200g škrob kukuričný 200g cukor práškový 250g maslo 2 vajíčka 15g vanilkový cukor 15g kypriaci prášok Ešte potrebujeme: kakao, škorica, voda, malý vrchnák z flaše * Ak použijete menšie vajíčka, tak pridajte do cesta trochu mlieka aby sa vám cesto celkom spojilo. Prajem dobrú chuť !🙋‍♀️

Najlepšie linecké pečivko ❤️ Krehké a mäkučké!

Obraz
Jednoduché, rýchle a dlho vydrží ! Pravdaže ho ale musíte dobre ukryť pred detmi 🥰😅 Toto malé pečivo robím už niekolko rokov, je jednoducho fantastické!!! Cesto je velmi chutné a krehké. Po upečení koláčiky zlepíme lekvárom a necháme ich niekolko hodín stáť, kludne aj 1 noc. Ja to takto robím preto, aby sa ten lekvár usadil a koláčik drží pekne spolu, nemáte potom pri ozdobení problém🙂 Po odstátí  pečivo ozdobím čokoládou, alebo práškovým cukrom❤️ Pečivko je najlepšie skladovať v papierovej krabici na chladnom mieste. Vydrží bez problémov aj 1 mesiac👍  Potrebujeme: Cesto: 500g hladká múka pšeničná 250g mäkké maslo 200g cukor práškový 2 vaječné žĺtky 2 lyžice jogurt 2 lyžičky prášok do pečiva trocha soli Ešte potrebujeme: džem, čokoláda, práškový cukor Prajem dobrú chuť ❤️🙋‍♀️

Nadýchané šišky plnené jablkovou plnkou❤️🍏

Obraz
Šišky má rád každý, nie len deti. Robievam doma rôzne šišky a jedny z nich sú aj tieto jablkové. Sú úžasne chutné, mäkučké a nadýchané, dokonca aj na druhý deň❤️ Polovičná dávka u nás nehrozí, lebo z týchto šišiek len jedna nikomu z nás nestačí!   Potrebujeme: Cesto: 500g múka pšeničná hladká 50g kryštálový cukor 1 žĺtok 50g maslo 300ml mlieko 1 lyžička soľ 21g čerstvé droždie Jablková plnka: 4-5 jabĺk 100ml cukor ( alebo podla chuti) 8g vanilkový cukor Trochu soli 1 lyžica škrob kukuričný ( alebo van.puding prášok) 50ml voda Prajem dobrú chuť 🙋‍♀️😍

Zemiakové pagáče vysmážané v oleji. Nadýchané a mäkučké❤️

Obraz
Tento spôsob prípravy zemiakových pagáčov pochádza z maďarskej kuchyne. Moja stará mama robila tieto pagáče väčšinou zo starších zemiakov, ktoré už trebalo zúžitkovať. Okrem vyprážania na oleji, sa môžu piecť aj rúre na plechu. Budú chrumkavejšie🙂 Ak nechcete cesto odštipkávať, tak ho môžete aj vyváľkať na pomúčenej doske a pokrájať na štvorce. Je to velmi chutné, lacné a jednoduché ! Ak cesnak nechcete, tak nemusíte dať. Chutia skvelo s cesnakom ale aj bez neho!!! Potrebujeme : 1kg zemiaky surové cca. 500g polohrubá múka pšeničná (množstvo múky sa dáva podla druhu zemiakov) 6 strúčiky cesnaku 1 vajce 1,5 lyžica soľ 100ml mlieko 21g čerstvé droždie * ak vo vašej krajine nieje polohrubà múka, tak použite univerzálnu múku Prajem dobrú chuť ❤️

Úžasný jablkový zákusok❤️❤️ Chutí ako sladký sen !!!

Obraz
Jednoduchý, rýchly a chutí neuveritelne dobre ❤️💯👌 Priatelia tento koláčik musíte určite vyskúšať! Tak sa mi doňho všetci doma v deň pečenia pustili, že som musela pár kúskov už skryť aby zostalo niečo aj na druhý deň😅😅 Potrebujeme : Na cesto: 350g polohrubá múka pšeničná 250g maslo 120g práškový cukor 5 vaječné žĺtka  15g prášok do pečiva Kôra z 1 citróna Na vrch: 5 vaječné bielky 200ml práškový cukor 10g vanilkový cukor 5 jabĺk Marhuľový džem Biela a tmavá čokoláda * Odporúčam použiť lekvár na pečenie, aby vám pekne zostal na mieste. Ak použijete obyčajný lekvár, tak sa vám roztečie a po upečení sa nebude dať vidieť👍 Prajem dobrú chuť !❤️