Tvarohové koláče má snád každý rád :-) Jemné,lahučké a voňavé,na raňajky alebo desiatu ako stvorené 😉 __________________________________________ Cesto: 500g hladká múka, 3Pl kukuričná múka hladká, 100g cukor kryštálový, 75g maslo, 3Pl smotana, 1celé vajce, 1žĺtok, 2Pl med, 2dl mlieko, 21g droždie čerstvé, 1,5kl soli Plnka: 250g tvaroh jemný, 2 balíčky cukor vanilkový, Hrozienka podla chuti, Cukor alebo med na osladenie Na potretie: 1 vajce, 2Pl smotany _________________________________________________________________________ 1. V jednej miske najprv premiešame lyžicou obe múky, cukor a soľ. Potom pridáme zmäknuté, už dopoly spustené maslo, smotanu, med, vajce + žĺtok a napučaný kvások, ktorý sme si urobili z 2 dl mlieka + droždie + 1 kl cukor. Vypracujeme cesto, ktoré je dosť mäkké a lepí sa, ale také má byť. Cesto nakoniec naolejovanou rukou krátko vybijeme do bochníka. To vybitie to cesto ešte zjemní a prevzdušní :-) Nakoniec vybité cesto na vrchu trošku poprášime múko
Cezminka v recepte na chutné pečivo rožky nemáš uvedené kvasnice asi sa chybička vloudila:-) pozdravujem /45678/
OdpovedaťOdstrániťAhoooj🥰 Vdaka.
OdstrániťAhoj ako spracovávať figy? Ďakujem marta
OdpovedaťOdstrániťZdravím Marta🙂
OdstrániťMy figy väčšinou len jeme, lebo ich velmi lúbime takto čerstvé zrelé. Máme tiež velký strom a ked náhodou že ich máme privela, tak robím jedine lekvár. Figy umyjem, tvrdšie časti odkrojím, popučím a zasypem cukrom. Vlastne uvaríš ako klasický lekvár. Pre krajšiu farbu treba dať trochu citrónovej šťavy🙂 Varí sa podla toho aké husté chceš mať, alebo zvyknem povariť len cca.30-40 minút od bodu varu a potom ku konci ešte 5 minút povarím s džemfixom. Tým vlastne ušpóriš aj čas varenia a aj máš viac lekváru. Pekný deň.
Ahoj Češmínka :) Chcem sa ti velmi pekne podakovat za to mnozstvo neuveritelnych receptov, ktore s laskou ponukas. Pred kratkym casom som ta nejako objavila na vareche, ked som hladala uz ani neviem co. Bola to laska na prvy pohlad. Riadim sa intuiciou a vsetky recepty, ktore ma totalne ocarili na prvykrat som si hned zapisala do svojho rucne pisaneho zosita. Je v ňom teraz už okolo 500 pre mna najgenialnejsich receptov, ktore som doteraz skusala alebo budem a VIEM, ze aj tvoje budu fantasticke, ked ich vyskusam. Ak som tvojich receptov s podrobnym postupom nespisala aspon 30 ks, tak ani jeden. Si fantasticka kucharka, pacia sa mi tvoje ruky s dlhymi prstami a ta laska, s ktorou tie jedla pripravujes. Rada by som ta niekedy videla vo videu aj celu, stacilo by zakyvat :))))) Som velmi rada, ze som nakukla aj sem, pretoze som tu okrem uzasnych borekov a sladkych plnených kolacov kysnutych aj klasickych z varechy objavila mnozstvo fantastickych receptov na rezne, fasirky a marinady, ktore ma chytili za srdce. Zelam ti iba krasne krasne dni a vsetko len to najlepsie.
OdpovedaťOdstrániťPekne zdravím Kristína😊 Dakujem velmi krásne za tvoj komentár, ktorý som čítala s velkým úsmevom na tvári. Tvoje slová ma velmi potešili a zohriali pri srdci🥰 Teším sa, že sa ti moje recepty páčia a budem rada ak mi dáš po ich skúške aj vedieť, že ako ti jedlo/koláč chutilo. Vieš, presne takéto komentáre ako ten tvoj, mi dokazujú že to tá práca a námaha s receptami naozaj stojí zato😊❤️ Posielam srdečný pozdrav a dakujem krásne že ma sleduješ a navštevuješ tu na blogu a aj na Youtube. Aby ti neušliel žiadny videorecept, odporúčam ti prihlásiť sa na odber môjho kanálu🥰🙋♀️ Ahoj.
Odstrániť