Zemiakové pagáče vysmážané v oleji. Nadýchané a mäkučké❤️
Tento spôsob prípravy zemiakových pagáčov pochádza z maďarskej kuchyne. Moja stará mama robila tieto pagáče väčšinou zo starších zemiakov, ktoré už trebalo zúžitkovať. Okrem vyprážania na oleji, sa môžu piecť aj rúre na plechu. Budú chrumkavejšie🙂 Ak nechcete cesto odštipkávať, tak ho môžete aj vyváľkať na pomúčenej doske a pokrájať na štvorce. Je to velmi chutné, lacné a jednoduché ! Ak cesnak nechcete, tak nemusíte dať. Chutia skvelo s cesnakom ale aj bez neho!!!
Potrebujeme:
1kg zemiaky surové
cca. 500g polohrubá múka pšeničná (množstvo múky sa dáva podla druhu zemiakov)
6 strúčiky cesnaku
1 vajce
1,5 lyžica soľ
100ml mlieko
21g čerstvé droždie
* ak vo vašej krajine nieje polohrubà múka, tak použite univerzálnu múku


Komentáre
Zverejnenie komentára