Hydina na smotane s Nokerlami 🔥🤩 ( maďarskými haluškami-Nokedli)


Fantastický obed alebo večera👌 Mäso v smotanovej omáčke s domácimi maďarskými haluškami, ktoré si podľa tohto videa pripravíte velmi rýchlo a jednoducho. Na toto jedlo môžte použiť kludne aj inú hydinu, nie len kohúta🙂  Určite neváhajte vyskúšať priatelia! Takéto celkom obyčajné halušky ( Nokedli) sa hodia ku rôznym perkeltom, alebo k paprikášom. Už od môjho detstva ich mama robila pravidelne, nie len takto k mäsovým jedlám, ale aj s lečom a vajíčkami ako Vajcové- čiže Tojásos Nokedli🙂 My sme totiž vyrastali na slovensko- maďarskej kuchyni.
Prajem dobrú chuť !




Potrebujeme:
1 kohút (mäso z kohúta alebo iná hydina)
2 cibule
2 strúčiky cesnak
2PL mletá červená paprika
2-3 bobkové listy
10 zrniek celé čierne korenie
Mleté čierne korenie
Mletá rasca
Čili podla chuti
Soľ
Olej
180ml smotana na varenie
2PL hladká múka pšeničná


Na Nokerle ( Nokedli) :
500g jemná múka pšeničná
500g polohrubá múka pšeničná
1,5kl soľ
Cca.1L voda ( podla potreby)







Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌