Hydina na smotane s Nokerlami 🔥🤩 ( maďarskými haluškami-Nokedli)
Fantastický obed alebo večera👌 Mäso v smotanovej omáčke s domácimi maďarskými haluškami, ktoré si podľa tohto videa pripravíte velmi rýchlo a jednoducho. Na toto jedlo môžte použiť kludne aj inú hydinu, nie len kohúta🙂 Určite neváhajte vyskúšať priatelia! Takéto celkom obyčajné halušky ( Nokedli) sa hodia ku rôznym perkeltom, alebo k paprikášom. Už od môjho detstva ich mama robila pravidelne, nie len takto k mäsovým jedlám, ale aj s lečom a vajíčkami ako Vajcové- čiže Tojásos Nokedli🙂 My sme totiž vyrastali na slovensko- maďarskej kuchyni.
Prajem dobrú chuť !
Potrebujeme:
1 kohút (mäso z kohúta alebo iná hydina)
2 cibule
2 strúčiky cesnak
2PL mletá červená paprika
2-3 bobkové listy
10 zrniek celé čierne korenie
Mleté čierne korenie
Mletá rasca
Čili podla chuti
Soľ
Olej
180ml smotana na varenie
2PL hladká múka pšeničná
Na Nokerle ( Nokedli) :
500g jemná múka pšeničná
500g polohrubá múka pšeničná
1,5kl soľ
Cca.1L voda ( podla potreby)
Komentáre
Zverejnenie komentára