Kurací Paprikáš / Perkelt🤩 Chutný obed z kuracieho mäsa!!!
Jedno z našich obľúbených jedál. Niekto to volá Paprikáš a niekto zasa Perkelt. Stačí k nemu vybrať už len prílohu a skvelý obed je na stole🤩🤩 Hodí sa k nemu cestovina, nokedle, ryža, alebo aj bulgur či kuskus. Ochutiť si môžete jedlo smotanou, alebo jogurtom. My sme jednoznačne jogurtový😊
Prajem dobrú chuť🙋♀️😊
--------------------------------------------------
Potrebujeme:
1-1,5kg kuracie mäso ( ja som mala 1,2kg)
3-4 papriky (záleží od velkosti)
4-5 paradajky (záleží od velkosti)
2 cibule
Voda na podliatie ( ja som dala 1L)
1PL mletá červená paprika
1kl mletá rasca
1/2kl mleté čierne korenie
10-12 zrniek celé čierne korenie
Vegeta (zeleninová zmes v prášku) podľa chuti
Čili paprika podľa chuti
Olej
Soľ
2PL hladká múka pšeničná + trocha vody
* Ak niekto nemá rád Vegetu, tak ju dať nemusí. Ja ju dávam, lebo dá tomuto jedlu lepšiu chuť.
* Ja zvyknem paprikáš/perkelt trochu zahustiť múkou, lebo to mu dá inú príchuť a nebude ani taký vodový. Ale kto nechce zahustiť múkou tak nemusí.
* rascu a čierne korenie si každý môže dať aj podľa chuti
Komentáre
Zverejnenie komentára