Kysnuté pečivo plnené mletým mäsom🤩 POAČA/AČMA
Velmi chutné a jednoduché kysnuté pečivo plnené ochuteným mletým mäsom. Toto slané kysnuté cesto som sa naučila od manželovej rodiny. V Turecku sa toto plnené pečivo " Poača" robí velmi často🙂 Je velmi chutné a zostane dlho mäkké. Plnky si môže každý obmieňať aj podla chuti, ale určite vyskúšajte aj túto mäsovú!!!
Budem velmi rada, ak mi po skúške dáte v komentároch vedieť😉
Prajem dobrú chuť❗❗
--------------------------------------------------------
POTREBUJEME:
Cesto:
∘ 1 kg hladká múka
∘ 2 pl sol´
∘ 2 bielky
∘ 250 ml olej
∘ 500 ml mlieko + 42 g droždie + 1 kl cukor
Plnka:
∘ 500 g mleté mäso hovädzie
∘ 3 papriky
∘ 1 cibula
∘ 3 paradajky
∘ Petržlenová vňat´
∘ 1.5 pl paprika červená mletá
∘ 1 pl pretlak
∘ 50 ml olej
∘ Sol´
∘ 1 kl isot
∘ 1 kl chili
∘ 1/2 kl rasca mletá
Na vrch:
2 žĺtky
Čierna rasca
--------------------------------------------------------
Krátky popis postupu:
Najprv si pripravíme plnku.
Nadrobno nakrájanú cibulu, papriky, paradajky a petržlenovú vňať zmiešame s mäsom a ostatnými prísadami. Všetko dobre premiešame a necháme bokom.
V miske si z udaných surovín vypracujeme polomäkké cesto, ktoré necháme 45 minút nakysnúť. Po čase cesto rozdelíme na 20 kusov a ešte raz vymiesime do malých bochníčkov. Zakryjeme a necháme ich 30 minút oddychovať / podkysnúť. Po 30-ich minútach bochníček vyváľkame do podlhovastého tvaru, naplníme plnkou a skrútime do tvaru slimáka. Ukladáme na pekáč s papierom, natrieme vrch žĺtkom a posypeme čiernou rascou. Pečieme na 180°C 30minút
Komentáre
Zverejnenie komentára