Príspevky

Zobrazujú sa príspevky z dátumu september, 2024

Lečo s klobásou

Obraz
Lečo je jedno z najčastejších a najjednoduchších jedál teraz v lete, v sezóne čerstvej zeleniny🙂 Je to rýchle, dobré a jesť sa k tomu dá hocičo. Lečo je výborné teplé i studené, klasicky len s vajcom, alebo s pridaním klobásy, párok či niečoho udeného🙂👍 __________________________________________________________________________ Potrebujeme: Paprika, Paradajky, Cibula, Vajíčka, Klobása, Olej, Mletá červená paprika, Soľ podla chuti __________________________________________________________________________ 1. Najprv si pripravíme všetkú zeleninu. To, že kolko zeleniny budete potrebovať záleží od počtu stravníkov. Paradajky sa ale dávajú vždy viac než paprika, lebo paradajky dodajú leču dostatok šťavy🙂 U nás doma lúbime dobré šťavnaté lečo, keďže si doňho namáčame chlieb😊 Toto "mačkanie" je taký typický turecký zvyk😅🥰  2. Paradajky si nakrájame na menšie kúsky, v tanieri to lepšie vyzerá a aj chutí🙂 Papriku si nakrájame na tenšie krúžky/polokrúžky a cibulu nadrobno. 3. Dal

Paradajkovo - papriková omáčka na zimu 🫑🍅( základ na bolognese)

Obraz
Fantastická omáčka, ktorá u nás cez Zimu nesmie chýbať!!! Čerstvá letná zelenina, ktorej chuť si môžete na 100% vychutnať aj po jej sezóne. Táto omáčka je jedna z našich TOP a odkladám ju do fliaš každý rok. Stačí ak k nej pridáte mleté mäso, trocha povaríte a máte rýchlu Bolognese❤️ My máme radi aj s tuniakom. Toto je základ, vdaka ktorému vaša omáčka bude chutiť vždy ako z čerstvej a voňavej letnej zeleniny😍👍 Neváhajte aj vy urobiť!!! Potrebujeme : 5kg paradajky 2kg paprika 1kg cibula 300ml olej 200ml cukor kryštálový ( alebo podla chuti) 4 PL paradajková pasta 3 PL mletá červená paprika 1 PL mleté čierne korenie 3 PL soľ ( alebo podla chuti) 10g oregano 10g bazalka * ak chcete tak pridáte do omáčky aj cesnak. Ja sem nedávam, lebo podla mňa nie je problém pridať potom pri varení do jednej flašky tie 1-2 strúčiky. Tolko cesnaku má doma stále každý🙂 * ja varím túto omáčku 2 hodiny. To záleží na tom, že akú hustú ju chcete mať. Môžte ju variť len 1,5 hodiny ak chcete.

Mäkké a voňavé čokoládové koláče❤️❤️

Obraz
Mäkké cesto a voňavá čoko plnka❤️ Tieto úžasné malé záviny chutia deťom aj dospelým!!! Potrebujeme: Na cesto: 600g hladká múka pšeničná 100g cukor 300ml mlieko 1 vaječný bielok 3pl jogurt 50ml olej 21g čerstvé droždie 1kl soľ Plnka : 150g práškový cukor 80g mleté vlašské orechy 3pl kakao 1kl mletý aníz 1 vanilkový cukor 100g studené maslo Trocha olej Na vrch : 1 vaječný žĺtok 1pl jogurt Prajem dobrú chuť !