Jemné buchty plnené čoko-slivkovým lekvárom



Kysnuté buchty patria medzi starú dobrú klasiku, ktorú každý pozná už z detstva🙂 Ja sama ich pečiem doma hneď niekolko, s rôznymi plnkami. Tieto buchty s ktorými sa teraz s vami podelím patria medzi naše obľúbené🥰👌 Urobte aj vy doma rodinke radosť takýmito buchtami!!!





________________________________________________________________________




Cesto:

500g hladká múka, 100g polohrubá múka, 100g cukor kryštál, 1/2dl olej, cca.3,5dl mlieko, 1pl smotana, 1kl soľ, 21g droždie čerstvé

Plnka:

600g slivkový lekvár, 3pl kakao tmavé

Na potretie:

1 vajce, kúsok masla po upečení




________________________________________________________________________




1. Múky, cukor a soľ premiešame najprv lyžicou. Následne pridáme smotanu, olej a v 2dl mlieku napučané droždie. Tých zvyšných cca.1,5dl mlieka pridávame postupne podla toho ako múka pije. Vypracujeme si od polomäkkého trochu mäkšie cesto, ktoré sa už pomaly začína oddelovať od misky👍 Nakoniec cesto pomocou trochy múky krátko vymiesime do tvaru bochníka. Cesto zakryjeme a necháme cca.45-60 minút kysnúť. Čas kysnutia záleží aj od izbovej teploty🙂



2. Na plnku si pripravíme slivkový lekvár, ale môžte aj iný, celkom podla vašej chuti🙂 Ja mám domáci, robila ho moja mama🥰 Aby sme lekváru dodali výnimočnú chuť, ho zmiešame s kakaom. Použite čím tmavšie kakao, aby bola chuť čím čokoládovejšia😊 Takto zmiešaný lekvár chutí naozaj fantasticky👌


3. Nakysnuté cesto si pokrájame na 10 rovnakých kúskov, ktoré znova vymiesime krátko do bochníčkov a necháme 20 minút podkysnúť.


4. Podkysnuté....


5. Bochníčky rozváľkame a do stredu dáme bohato plnku. Následne uzatvoríme ako klasickú buchtu😊 Uzatvorené buchty ukladáme spojenou časťou nadol.


6. Buchty poukladáme na plech s papierom a natrieme ich rozšlahaným vajcom. Napokon dáme buchty bez podkysnutia piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 180°C na 30 minút. Pre istotu si to treba ale sledovať, lebo každá rúra pečie trocha inak🙂

Buchty hned po upečení natrieme kúskom masla a necháme následne vychladnúť👍 Mňe dve síce praskli, ale na chuti a kráse im to v žiadnom prípade neubere🥰😉







Buchty sú úžasné, mäkučké s lahučkým cestom😍👌 Som si istá, že vám budú chutiť a že skúšku určite neolutujete😉







Prajem dobrú chuť !



Komentáre

Obľúbené príspevky

FANTASTICKÉ SMOTANOVÉ PAGÁČIKY😍👌

Syrom a šunkou plnené kuracie prsia v trojobale ( Cordon bleu )

NAJLEPŠIE LÁNGOŠE Z CESTA Z CHLADNIČKY

Lahučké tvarohové koláče

Pečivo s plesňovým syrom a tvarohom

Lečo na zimu

MOKRÝ KOLÁČ🤩 RÝCHLY S ÚŽASNOU POLEVOU👌