Mäkučké kysnuté koláče, bohato plnené dvomi najobľúbenejšími plnkami🙂 Sú fantastické, vrelo odporúčam priatelia!!!
___________________________________________________________________________
Potrebujeme:
Cesto:
500g hladká múka, 100g cukor kryštál, 1dl olej, 1 bielok, 2,5-3dl mlieko, 21g droždie, 1kl soľ
Plnka:
250g tvaroh jemný, med, hrozienka, lekvár, kakao
Na potretie:
1 žĺtok
_________________________________________________________________________
1. V miske si najprv lyžicou premiešame sypké suroviny. Potom pridáme bielok, olej a v 2,5dl mlieku napučané droždie. Vypracujeme si polomäkké cesto, ktoré oddeluje od misky. Ak treba, tak pri vypracúvaní pridáme ešte trochu mlieka. Cesto trocha pomúčime a krátko vymiesime do bochníka. Zakryjeme a necháme cca.35 minút kysnúť.
2. O 35 minút cesto rozdelíme na 8ks a každé ešteraz vymiesime do bochníka. Zakryjeme a necháme znova 25-30 minút kysnúť.
3. Zatial si pripravíme tvarohovú plnku. Je to velmi jednoduché, len zmiešame tvaroh, med a hrozienka🙂 Ak chcete, tak si podla chuti môžte dať aj vanilkový cukor, alebo citrónovú kôru.
4. Ako druhú plnku si zmiešame lekvár s kakaom. Ak máte trochu redší lekvár, tak treba jednoducho pridať 2-3pl orechy, tie trocha napučia a lekvár nevytečie počas pečenia🙂 Ja som dala morušovo-jahodový lekvár.
5. Podkysnuté bochníčky trochu vyváľkame a do stredu dáme bohato plnku. Cesto uzatvoríme takým istým systémom/postupom ako buchtu, len s tým rozdielom že schytíme/stlačíme len špic. Tie boky nechávame volné, lebo tieto koláče nemajú byť celkom uzavreté, ale majú sa pri pečení trochu pootvárať. Je to tak krajšie keď plnku kde-tu vidno🙂
6. Koláče natrieme žĺtkom rozmiešaným s pár kvapkami vody a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C cca.25-30 minút.
A tu sú už voňavé a krásne upečené koláče😍😍
Koláče chutia fantasticky, sú lahučké, mäkučké a je v nich naozaj bohato plnky❤❤ Mäkučké zostanú aj na druhý deň!!!
Komentáre
Zverejnenie komentára